ADANA / YÜREĞİR - Recep Ünlükurt Ortaokulu

Recep Ünlükurt Ortaokulu

Adres
ŞEYHMURAT MAH. 5850 SK. RECEP ÜNLÜ KURT ILK ORTA OKULU BLOK NO 19 İÇ KAPI NO 1 YÜREĞİR / ADANA
Vizyon
Yetiştirmekle yükümlü bulunduğumuz bireylerin, ihtiyaç ve beklentilerini sürekli göz önünde tutarak; Tüm personelin katılımıyla, çağdaş bilimin ışığında; * İNSAN HAKLARINA SAYGILI, * Bilgi çağının gereklerini yerine getiren, * DEMOKRAT, * Cumhuriyet´e ve Atatürk İlkelerine bağlı, * MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP, * Geçmişten ders alıp geleceği yönlendiren, * PAYLAŞIMI BİLEN, * Paydaşları ortak amaçlara yönlendiren, GELECEĞİN İDEALİST NESİLLERİNİ YETİŞTİRENLER OLARAK ÜLKEMİZİN ÖRNEK İLKÖĞRETİM OKULU OLMAKTIR.
Misyon
Türk Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda, çağdaş bilimin ışığında, Demokratik bir ortamda; doğru, zamanında ve fırsat eşitliğine dayanan öğrenci merkezli EĞİTİM VE ÖĞRETİMİ; yönetici, öğretmen ve veli işbirliğiyle en yüksek seviyede öğrencilere vererek; DÜRÜST- NAMUSLU-ÇALIŞKAN,ÜLKESİNİ VE MİLLETİNİ SEVEN, ATATÜRK´E VE CUMHURİYETE sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmektir.
Başarılar
Okulumuz öğrenci profili çoğunlukla mevsimlik tarım işçilerinin çocukları ve tarım işçisi ailelerin çocuklrından oluşmakta olduğundan ve öğretmen yetersizlikleir nedeniyle başarı durumunda istenilen düzeyde değildir. Öğretmen eksiklikleri giderildiğinde iyileşme beklenmektedir.
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Sabah 08:30 Akşam 15:05
öğretmenlerimiz kendi imkanlarıyla ulaşımlarını sağlamaktadır.
Mahalle
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Yüreğir ilçesine 21 km uzaklıktadır(Optimum´a). Çukurova ilçesine yaklaşık 30 km uzaklıktadır.